2024-09-22
今日同屋企人去咗尖沙咀度食印度嘢 呢間餐廳位於嗰度商業大廈嘅其中一層 我哋都係靠地面有人宣傳先至知道Samosa Chaat 秘製乳酪醬咖哩薯角 味道都幾特別 面頭灑咗啲脆脆仲有石榴 底下係脆嘅薯仔咖哩角咁樣 仲有啲咖哩同乳酪醬Carats Tandoori Chicken 招牌天多里乳酪香料烤雞 佢可以揀全份或者半隻 我哋四個人所以叫咗一隻 雞肉用印度香料醃味再烤香 食落都仲有啲肉汁Adrakhi Gibi 蕃茄洋蔥香料煮椰菜花 除咗食肉我哋都想食下啲菜所以叫咗一個蔬菜 份量唔算大 但係可以用佢啲咖哩香料嚟點下薄餅我哋另外仲叫咗兩款唔同煮法嘅咖哩 分別係Goan Fish Curry 印度果亞椰香咖哩龍脷魚柳 同埋 Shirmp Masala 瑪莎拉蕃茄咖哩大蝦 個人就比較鍾意食後者 貪佢夠濃鬱得黎唔會過甜Garlic Naan 蒜香烤餅 新鮮烤起好軟熟 面頭仲有啲蒜蓉同埋油水 食落一d都唔Dry 仲好香Tim