2023-01-12
任食邊爐都食過唔少,今次呢間體驗都好特別,打邊爐唔係得個烚字,仲可以蒸,仲有點心同前菜𠻹平日任食餐會平少少,但已有海鮮任蒸。法國生蠔、韓國魷魚、大海生蝦、爽甜白貝、鮮甜貝殼類同是日海鮮都係任點,仲有專人過嚟幫你蒸,計埋時,鐘響即到蜆肉同蟶子BB好鮮甜,海蝦肉質都好爽嫩以為任食嘅生蠔同鮑魚一定麻麻地,點知生蠔都幾飽滿多汁,鮑魚厚肉綿彈,能夠任食真係好開心帆立貝極之大粒,蒸起嚟圓潤生輝,我見尤憐蟶子亦係非常鮮甜,點醬一流生蒸牛肉球都好特別,係蒸嘅時間要耐少少等待期間,可以點吓前菜同點心kill time點心種類較多係包同糕點,但餡料充足,好似流心奶黃包同合桃包,一擘開就咇汁,係最好味嘅暗器。另外紅棗糕同小籠包都唔錯,蒸得幾透前菜有唔同嘅菜式選擇,有酸辣脆蘿蔔、手拍爽青瓜、川味口水雞、客家先咸雞同麻辣貓耳朵可以嗌,口味好地道,要辣嘅都可以好辣食夠海鮮就可以轉打邊爐,可以揀粥底或者芫荽皮蛋湯底。由於有啲飽,湯底清清地都幾好澳洲和牛片係任嗌,薄切易熟又保持彈牙肉香仲有唔同火鍋配料可以揀,點都食得飽
蜆肉同蟶子BB好鮮甜,海蝦肉質都好爽嫩
帆立貝極之大粒,蒸起嚟圓潤生輝,我見尤憐
蟶子亦係非常鮮甜,點醬一流
生蒸牛肉球都好特別,係蒸嘅時間要耐少少
等待期間,可以點吓前菜同點心kill time
澳洲和牛片係任嗌,薄切易熟又保持彈牙肉香
仲有唔同火鍋配料可以揀,點都食得飽