2008-05-23 4 瀏覽
又裝修,又落足本宣傳,又話上市,小肥羊呢排都好大動作!是晚一行五人食晚飯,見小肥羊裝修後都未幫襯過,就來試一試。八點零鐘去到,大把位揀,裝修後生意都是不外如是。點菜方面,大家都懶得諗,就要個半席用的套餐,一千六百幾包茶芥加一,可以接受。先講湯底,要鴛鴦鍋,可是湯底做得不好。辣,不是四川的麻辣,但辣得很不舒服的。套餐有齊牛肉駝鳥臀,海鮮又有鮮拔蚌刺身、立魚刺身和日本毛蟹,仲有魚皮餃、菜、麵條,飲品方面酸梅湯銀菊露各一,食物種類真不少。品種雖多,不過質素麻麻。拔蚌刺身、立魚刺身和日本毛蟹均毫無鮮味,蚌是黑色,應不是象拔蚌的品種,做刺身味道還有點腥;駝鳥臀好硬,是太大件還是什麼原因呢?魚皮餃、燕餃都好散,只是招牌的羊肉比較好一些。因為食得太飽,蒙古麵和手攪麵我都無品嚐,但同台人的反應卻不錯,下次可以試試。總括而言,價錢唔算貴,不過食物就認真一般。
又裝修,又落足本宣傳,又話上市,小肥羊呢排都好大動作!

總括而言,價錢唔算貴,不過食物就認真一般。