2010-12-20
sun同fds去喱到食,聽講少年食神介紹過既,去到時好似點幾到,都幾多人來喱到食呀,要等位,不過好快有位了~!講下個餐廳,中文叫博洛尼亞,據聞是日本人開的~最出名係麵包~!入到去,其實個環境幾細得5,6張枱到,不過又唔會坐得唔舒服,比人既感覺都幾free,同唔少員工咁呀,大部份都是日本人,好似得2個到係香港人~!除左都麵包,都有意粉食既,仲要係set~!個價又唔係好貴呀,同ucc差唔多架呀,估唔到幾平呀~!我地叫左兩個set,一個係卡幫尼汁煙肉意粉套餐,$70,and一個肉桂蘋果麵包套餐,$75,加$10可以轉cappuccino or lattle~!MACHA(GREENTEA)-LATTE,我地兩個都轉左喱個,因為太吸引了,真係好好好正呀!!!!!!好有香濃既綠茶味,甜甜地,太讚了~~~~~~~~~~!SPAGHETTI CARBONARA ,卡幫尼汁煙肉意粉~!配兩塊丹麥多士的,味睇小喱兩塊多士,除左個賣相特別靚之外,仲係好好好味呀~~!!!個口感似多士同麵包之間既感覺,食落既鬆軟又酥脆,仲有個麵包本身幾香牛油味,再搽上牛油之下簡直是一絕,好好味,好想再食呀~~~~~~~!個意
SPAGHETTI CARBONARA ,卡幫尼汁煙肉意粉~!配兩塊丹麥多士的,味睇小喱兩塊多士,除左個賣相特別靚之外,仲係好好好味呀~~!!!個口感似多士同麵包之間既感覺,食落既鬆軟又酥脆,仲有個麵包本身幾香牛油味,再搽上牛油之下簡直是一絕,好好味,好想再食呀~~~~~~~!個意粉亦不遜色,香濃既卡幫尼汁加上爽口煙韌既意粉,食落好creamy好好味~!
CINNAMON APPLE WITH ICE CREAM肉桂蘋果多士,可以話係喱到個招牌貨,賣相好吸引呀,酥脆既肉桂多士配上云喱拿雪糕喱個組合唔錯,半溶既雪糕滲入熱熱地既多士入面,食落半冷熱又甜甜地好正呀,甜得來又唔會太漏,好味呀~!
綜合來講係間值得推介既食店,環境同食物都十分好,感覺又幾舒服,最欣賞既係佢既GREENTEA and 麵包呀,有部份既麵包係可外賣的,價錢唔算太貴呀~!