2021-12-16
咖啡店食物都算多元化, 而且味道有水準👍地方雖不太大, 但木系為主, 簡潔舒適, 當日幸運地坐到window seat既高枱位, 可以望住街景嘆美食😍店員都好友善💕🍴ᴍᴀɪɴ· 蟹肉他他配松葉蟹味噌甲羅燒$158﹟成個賣相都好吸引呀🥰蟹蓋裝住左蟹膏同蛋黃, 撈勻一齊食鮮味十足, 幾creamy, 好滿足🙊底下3層分別由蟹肉, 青瓜粒同芒果粒組成, 旁邊仲配有個柚子汁😉淋落去一齊食, 成件事清新, 酸甜開胃, 口感亦有層次, 重點係芒果唔係酸果隻👍🍞ʙʀᴇᴀᴅ· 北非香辣蕃茄焗蛋配酸種包$88﹟顏色同味道都非常開胃既一款食物🤩食落係酸酸甜甜既滿滿蕃茄肉醬, 足料地仲有啲茄粒、洋蔥粒同蛋🤤用酸種包沾黎食一流呀🍅食落辣味唔係好突出🤔同埋份量比較少, 麵包可以比多幾塊就好😂🙊🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 花生醬煉奶配麻糬卷蛋$58﹟滿滿既花生醬香濃而不膩, 中間仲包住舊帶有咬口既麻糬, 唔知係咪因為雪過黎而覺得有少少實身, 但整體蛋卷都夠鬆軟, 定價親民啲就更好🙊🙊💕🥤ᴅʀɪɴᴋ· Earl Latte $60﹟飲落帶清香既伯爵茶味, 都唔會太重奶, 味道不錯☺️如果有提供埋匙羹比客人攪勻飲就更好, 飲到
🍴ᴍᴀɪɴ· 蟹肉他他配松葉蟹味噌甲羅燒$158
🍞ʙʀᴇᴀᴅ· 北非香辣蕃茄焗蛋配酸種包$88
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 花生醬煉奶配麻糬卷蛋$58
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Earl Latte $60
﹟飲落帶清香既伯爵茶味, 都唔會太重奶, 味道不錯☺️如果有提供埋匙羹比客人攪勻飲就更好, 飲到底沉左少量粉🙈
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Matcha Latte $46
﹟濃濃既抹茶味, 甜度不會高, 唯獨係有少少粉末感🤔😜