2022-06-03 454 瀏覽
Lion Tea 獅子茶舍(Cheung Sha wan)絕對可以話係長沙灣隱世手搖店舖🧋🍹 雖然小編住喺附近 但都係有日無意中發現佢嘅蹤影👀 原來哩間茶飲舖都係開舖半年多啲 屬於香港本土茶飲店🇭🇰 主打岩鹽芝士奶蓋🧀 每日新鮮製作 咪以為鋪面細細 點知。。 一試即刻愛上😭😭❤️ ⌖ 奶蓋芋圓鮮奶綠茶(少甜、走冰、L杯)💰$35今次嗌嘅奶蓋茶可以話係店舖招牌 岩鹽芝士奶蓋採用嘅係獨家秘方🤨 望落已經好厚 點知飲落亦係厚實濃郁🤩 係微鹹嘅奶蓋款 好香滑 綠茶茶底🍵配上鮮奶🥛非常夾 雖然嗌咗少甜 但其實聽店員講店舖嘅茶飲本身已經係少糖 所以感覺上都冇咁大罪惡咁 飲多兩杯都得🙈🙈 最底嘅芋圓甜甜地 好煙韌😗😗 完全食得出原材料嘅味道🍠 睇得出係用心製作~☺️小小挑剔位係奶蓋部分可以再鹹小小🤏 而鮮奶綠茶係整體比例上可能比較少 所以每次飲完都會容易剩低厚厚嘅奶蓋同埋芋圓 雖然就咁食都唔錯嘅😆😆 下次有機會試埋佢嘅水果茶系列先~☻ 回頭指數:9.5 / 10🙏🙏小編暫時心目中奶蓋茶排行榜第一位💋#Fatshit_ami #Drinktime #長沙灣美食 #香港美食 #台式美食 #深水埗美食 #食好
Lion Tea 獅子茶舍(Cheung Sha wan)

⌖ 奶蓋芋圓鮮奶綠茶(少甜、走冰、L杯)
💰$35

☻ 回頭指數:9.5 / 10
🙏🙏小編暫時心目中奶蓋茶排行榜第一位💋

#Fatshit_ami #Drinktime #長沙灣美食 #香港美食 #台式美食 #深水埗美食 #食好西 ##香港茶飲店 #奶蓋茶飲 #台式飲品 #台灣手搖 #奶蓋茶 #奶蓋綠茶 #奶蓋芋圓 #鮮奶綠茶
外賣自取