2023-08-07 603 瀏覽
之前經常都去荃灣店食,但因為每次都要排隊所以就好少去了😥依家難得係咁近我既元朗開咗間😍即刻去試一試睇下同荃灣有冇咩唔同先❗我同朋友18:30左右到,裡面都有啲客人不過都唔洗等位就可以直接入去,入面環境唔夠荃灣大,相對上比較狹窄。不過真係要讚一讚啲員工,真係好有禮貌👍🏻,好有耐性👍🏻,好親切👍🏻,見到佢地對住啲唔係好識點樣落單既客人都好有耐心咁解答同提供建議👍🏻👍🏻服務一流👍🏻首先我就叫左一碗 小鍋米線+肥牛+腩肉+豬大腸 $66🤩🤩✨湯底係麻小辣🌶️,對於食得辣既我黎講就唔算太辣,下次會試下叫中辣❗✨肥牛既肉質比較結實又爽滑,好有口感,牛肉味都好濃郁,好高質❗✨腩肉睇落去唔算好肥,有啲瘦,但食落去又唔會好鞋好乾,而係又腍又滑🤤🤤唔怪得寫住係每日限量,真係好好食❗✨豬大腸好乾淨,無異味,有口感,好食❗✨配料份量十足,真係食極都仲有😂好抵食❗朋友就叫左一碗 小鍋紅薯粉+金錢肚+豬軟骨+魚腐 $67🤩🤩✨湯底係酸少少辣🌶️,朋友表示如果酸味會再重少少會比較好🤏🏻✨金錢肚冇腥味,十分爽口有嚼口👍🏻✨豬軟骨食落去啲肉質十分之嫩口🤤🤤啲軟骨又唔會太硬,軟腍入味勁易入口勁入味,大推❗❗✨魚腐好彈牙👍🏻之

首先我就叫左一碗 小鍋米線+肥牛+腩肉+豬大腸 $66🤩🤩

✨豬大腸好乾淨,無異味,有口感,好食❗
✨配料份量十足,真係食極都仲有😂好抵食❗

✨金錢肚冇腥味,十分爽口有嚼口👍🏻
✨魚腐好彈牙👍🏻

之後我地仲叫左秘製豬頸肉 $46✨
我每次食雲家都好少會叫小食,因為食完碗米線都已經好得鬼死飽🤣但呢個係朋友超級推薦,叫我一定要叫❗
果然冇令我失望🤤
✨豬頸肉肥瘦適中,肉質爽嫩又唔油膩👍🏻食落去香口又惹味,一流👍🏻配埋個酸辣汁真係食到停唔到口🤤🤤我比100分💯
下次會想試埋涼拌墨魚頭❗❗

🔥整體黎講味道都係可以KEEP住咁高質,份量多價錢又親民,係我心目中最好食既米線舖❤️❤️

秘製豬頸肉
2023-08-05