2024-03-08 382 瀏覽
⁂⁎◝#旺角🇭🇰 世一醉雞湯米線⁎◜⁂.原來無出過post講呢間我心目中第一嘅醉雞湯米線🫣 已經食過無數次,仍然唔會厭😆.餐廳主打雞湯米線,個人認為招牌醉香雞湯米線最好食🤘🏼由佢只有上水店嗰陣已經好鐘意食,知道佢喺旺角開超開心,平時都可以食,唔洗去到上水咁遠😆 真係抵佢長期都咁多人排隊,試過一個人食都要等大半個鐘先有位ಠ_ಠ.🔸醉香雞湯米線 $60湯底用上十幾隻雞同唔同藥材熬製,超甜又有酒香味同藥材味,每次食都會飲一大半碗湯😋雞肉好多,仲要用雞髀肉,雞肉都索晒酒香,好嫩滑,點埋配送嘅辣椒豉油更加好味☺️ 配料仲有木耳、紅棗同蔥花..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍鳳鳴居🗺️旺角西洋菜南街138號地下2號舖..#mytaste_旺角#mytaste_粉麵#mytaste_米線
⁂⁎◝#旺角🇭🇰 世一醉雞湯米線⁎◜⁂
🔸醉香雞湯米線 $60

*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍鳳鳴居