2022-12-26
近期香港好似有股tiramisu 熱自己好耐冇整,以前去意大利旅行時幸得威尼斯廚師教過我整正宗tiramisu, 呢間被譽為世一tiramisu 仲要限售36件,一於try try有幾正宗啦!先叫咗咸食先😆係我好想食嘅牛油果🥑蟹肉牛角包,點知佢話有芫茜仲要係撈勻咗係啲醬度冇得走🫣唉 照食啦咁,好彩份量唔太多唔係好覺陣臭茜味….牛角包🥐好脆,配一堆沙律🥗不過$92略嫌份量細咗啲,好彩我仲有個甜品Tiramisu 食姐~Tiramisu 一見形狀就覺得幾搞笑,因為正宗tiramisu 的確係唔會四四方方所以意大利人其實係用匙羹食嘅!試第一啖,嗯…啲芝士好似泡沫咁係滑嘅,不過芝士味偏淡,咖啡味就好出不過食唔到有酒味,感覺少咗啲層次!其實咁細件價錢$52試吓冇所謂啦,不過食完冇乜記憶點,我覺得the coffeeology 嘅比較出色!吹水能力太強勁吹咗4個鐘頭好口渴呀~~可惜唔飲咖啡☕️嘅我哋冇咩選擇!
蟹肉芫荽牛油果牛角包
tiramisu
tiramisu
吹水能力太強勁吹咗4個鐘頭好口渴呀~~
可惜唔飲咖啡☕️嘅我哋冇咩選擇!