2022-08-19
今天放假輕鬆吓,約咗朋友去咗一間位於商廈的餐廳,呢度環境好chill,有室外同室內,我哋揀咗室外坐,天花板有好多閃閃燈,非常有情調。先叫兩款嘢飲我朋友揀咗熱焦糖燉蛋咖啡,賣相唔錯,我揀咗一杯名字十分搞笑的嘢飲叫粉碎性骨折,主要成份有接骨木花、薄荷葉、青檸、梳打水配雪糕,因為我對接骨木花好奇,初次品嚐感覺唔錯,有淡淡花香,好易入口,整體調得唔錯,再配上雪糕真係好滿足。小食拼盤有洋蔥圈、炸雞、炸魚餅、燒菠蘿和墨西哥脆片,三五知己一路傾偈一路食非常合適、全部炸嘢都新鮮熱辣,尤其係洋蔥圈非常好味、燒菠蘿都值得推介。巨型豬扒跟薯菜超級巨型的豬扒,之前試過再encore,豬扒keep到肉質鮮嫩,而且肥瘦均勻。再配上不同的蔬菜同大大份薯條,好滿足。香芒斑斕奶蓋瀑布蛋糕配椰子雪糕非常有東南亞格調,斑斕蛋糕感覺清新,配上芒果甜甜酸酸再加上奶蓋瀑布做賣點,再配上清新的椰子雪糕,真係不能抗拒,打卡一流。
先叫兩款嘢飲
小食拼盤