2015-01-08 1012 瀏覽
星期日04/01/2015朋友打電話黎話一齊食飯!在家又冇咩做,跟著就到筲箕灣找他們,因為我揸車緊係話去有得泊車地方😆,於是他們提議東大街,其實當初心態都係去食下茶記或者麵檔,到了之後幾條友巡查完東大街一轉,發現有一間新開餐廳,望真D(德國餐廳),起初我們懷疑了一陣,門口貼住二人餐都係三佰幾蚊!有沙律,湯,德國咸豬手,意粉,仲有野飲😀入到去坐低德國小店味道,唔係扮高級,服務有禮,店子小小都有幾個人做野!打開餐牌款式唔多,沙律,湯,意粉,主菜甜品樣樣有幾款簡,最後我地點了2人餐(包括沙律2碟,南瓜蟹肉湯2個,招牌德國咸豬手,青口蝦意大利粉)蝦蠔周打湯,牛脥湯(因為二人餐得2碗)傳統德國香腸拼盤,瑞士芝士麵團(侍應推薦!是佢地自己整),羊扒,蘋果金寶。先講一下2人餐份量適中,沙律一份蕃茄加D草上去(其實菜不過好似堆草咁😁)加D黑醋,另外一份鬼佬火腿瓜,材料係唔錯,味道還可以。湯夠熱,還可以。(因為招牌德國咸豬手,果然招牌皮脆肉嫩有汁,冇得彈👍配合甜介辣味道更好!酸菜味道冇得頂!意大利粉醬汁可以的味道還可以。整體黎講2人餐如大食可能要可多個主菜會飽D!(可能我比較大食)😬到散叫的湯,周打湯蠔
湯夠熱,還可以。(因為
意大利粉醬汁可以的味道還可以。
到散叫的湯,周打湯蠔蝦都新鮮,麵團咬落煙煙韌韌,好好味!羊扒配菜也相當好食!甜品蘋果全寶非常可口,雲呢嗱汁不太甜。
總結:整體85分!款式略為少,食物方面材料新鮮,味道也不錯,地方細D,如果多人最好先訂位,服務有禮!價錢相當合理。
招牌德國咸豬手
瑞士芝士麵團
(臨走前哥哥仔話遲下會有傳統德國麵包和芝士)

題外話/補充資料: 走前外賣一隻招牌德國咸豬手返去比屋企人食,嘩嘩嘩…個外賣豬手包裝非常靚,從少少細微就感受到這間店的熱誠,一定再黎食👍👍
2015-01-04
招牌德國咸豬手
瑞士芝士麵團
  • 招牌德國咸豬手,傳統德國香腸,瑞士芝士麵團