秋高氣爽,最啱去完山⛰,行完山肚仔打晒鼓,去到東涌上嶺皮見到屋頂有個招牌寫住Tung Chung Pizza🍕,呢間店舖細細間,係住宅式店舖,似係外國人經營,成間店都係外國人staff,佢哋都好nice。我哋點咗鮮味蜆仔意粉🍝,個意粉一上檯就有驚喜,廚師好細心咁分成兩團意粉,啱晒2個人份量,唔需要自己再分,而且啲蜆排得好整齊好靚,圍住晒啲意粉,啲蜆都好鮮甜。意粉超煙韌,食落有嚼勁,係我鍾意嘅口感!意粉炒得好香口,有微微辣椒油、黑椒、香葱,帶點微辣🌶,食落非常美味,鍾意食意粉嘅你絕對要試下!😋😋😋珍寶燒豬排骨🐷有得揀全份或半份,我哋點咗個半份都食得好飽,肉質夠稔,燒汁味道適中,唔會過燶,啲配菜薯角炸到金黃色,未食已經知道炸得好脆口。呢度仲有外賣,見到外賣電單車🏍不停出車,啲訂單接到無停手,我見佢啲價錢都好好經濟實惠,仲有好多唔同套餐選擇,簡單打個電話或者whatsapp都可以落單,免費送到。由於呢個地方唔太近地鐵站,不過如果平時喺東涌附近,一個電話仲有專車🚙接送你去餐廳添,真係超方便。

2020-09-27