呢間餐廳都開咗一排, 內在環境裝修同隔離間MG都有幾分相似, 但價錢就相差大啦,  呢到既午餐價錢唔會貴過一百蚊, 當然價錢同食物質素都好重要, 首先講講我第一次去食係2018/6/29, 去到都要等一陣位, 午餐餐牌都係得4個餐, 沙律餐, 雞, 牛, 豬, 四款, 賣相真係同普通茶餐廳冇分別, 咁既價錢同咁既食物質素真係唔合格咖喱雞意粉 - 賣相真係不得了, 咁都攞得出去比人食, 味道雖然唔差, 但咁既價錢真係好唔值蕃茄豬扒意粉 - 賣相又係嘩一聲,  環境係高質素, 食物賣相係超低級數凍白咖啡 - 奶味過濃, 咖啡味唔太出, 只係苦*** 29/6 呢次午餐經驗得出既結論係, 我唔會再幫襯囉, 咁既價錢同食物同茶記有咩分別, 只係環境靚啲坐得舒服啲咁啫!最近中午食飯經過, 佢地出咗新既午餐餐牌, 大概有7款可供選擇, 價錢都係唔過一佰蚊, 今日10/8 再一次去試食, 大概1:20左右去到, 餐牌已劃到花晒, 好多都賣晒, 得返3.4款左右,  心諗有冇搞錯呀, 乜鬼都賣相, 完全唔知佢地幾點開始做午巿, 同埋預既午巿分量要幾多, 唔知係咪換咗個廚師定佢地真係有諗過改進, 今次同

凍白咖啡 - 奶味過濃, 咖啡味唔太出, 只係苦

最近中午食飯經過, 佢地出咗新既午餐餐牌, 大概有7款可供選擇, 價錢都係唔過一佰蚊, 今日10/8 再一次去試食, 大概1:20左右去到, 餐牌已劃到花晒, 好多都賣晒, 得返3.4款左右,  心諗有冇搞錯呀, 乜鬼都賣相, 完全唔知佢地幾點開始做午巿, 同埋預既午巿分量要幾多, 唔知係咪換咗個廚師定佢地真係有諗過改進, 今次同上次比, 佢地明顯地進步咗好多, 賣相已經係好吸引, 意粉好明顯係有卷過放落碟
蕃茄雞扒意粉 - 賣相比之前吸引, 食慾都大增, 蕃茄好新鮮, 唔係只得茄蓉, 仲有茄粒, 今次意粉好彈牙, 再唔係茶記意粉
香蒜蕃茄大蝦意粉 - 賣相不錯, $98都算合理, 大蝦好新鮮爽口, 除咗有蕃茄粒仲有蝦肉粒, 好好味
ALL DAY BREAKFAST 全日餐 - 賣相都好精美, 多士牛油可以再加多啲, 或者可以額外比牛油或果醬, 薯餅裡有粟米粒
MOCHA  - 賣相不錯, 味道都唔錯
凍檸茶 - 茶底唔算太濃, 檸檬都算新鮮

凍白咖啡 - 今次明顯奶味再濃, 因為顏色都偏白, 咖啡味都有, 但唔太出

總結 : 今次明顯地係有進步, 可以繼續去幫襯
2018-08-10
5 分鐘 (堂食)