2008-11-17
比人揪後算賬, 自覺問心無愧 但感超無引, 要盡快忘記不快。 今餐又係為左用coupon, 持有sogo 白金咭可享有生日免費晚餐一位, 於是第一時間打去訂位, 順道慶祝結婚週年紀念, 其實老父老妻, 已不會特意去慶祝, 今次只是巧立名目吧。免費晚餐是龍 '月利”柳香草意粉, 隨餐附上餐湯及餐茶另外多點一個餐: 香煎鱸魚配意大利香草蕃茄欖油汁 $128餐湯只有一款 雜菜湯 + 餐包 :餐湯料多但味淡,好一個健康既開始。 餐包面充滿著如星星既芝麻粒,香香脆脆好好味 。我的生日餐留比大舊食, 而另叫我則先到。賣相對板, 鱸魚肉嫩但不夠魚味, 香草蕃茄則時鮮打, 酸甜適中, 魚味即時提升而配菜亦係味淡淡的, 不消一會大舊的意炒亦到, 大舊給我先試一口, 亦係我和他至愛我茄底, 汁不多不小, 意粉硬度適中, 這個比我的鱸魚好食。餐飲我點了Lemon Tea, 而另外我則點了咖啡, 前者只是普通貨式, 而咖啡Full gear 上, 真有點驚喜, 咖啡香醇, 加點點cream 和紅糖, 很滿意 由於餐不包括甜品, 於是只好散叫, 但甜品選擇小, 鷓得選下叫左朱古力雪糕夾餅$48: 夾餅薄身,
今餐又係為左用coupon,
免費晚餐是龍 '月利”柳香草意粉, 隨餐附上餐湯及餐茶
另外多點一個餐: 香煎鱸魚配意大利香草蕃茄欖油汁 $128
餐包面充滿著如星星既芝麻粒,香香脆脆好好味 。
我的生日餐留比大舊食, 而另叫我則先到。
朱古力雪糕夾餅$48: 夾餅薄身, 朱古力很小不夠喉 雪糕亦是朱古力, 不是不好味, 但不突出。