2024-11-26
引到我過嚟嘅原因就係佢個開心果班戟🤩你淨係見到啲相已經覺得好吸引,另外餐廳嘅環境好日式,用咗淺木系同好多植物擺設,環境都幾舒服🔸開心果班戟 $158 果然冇令到我失望😂望見都震騰騰,就係班戟,但係食落好疏乎厘空氣感重嘅質感,好香蛋味,比嘅開心果cream都比得好足,最驚喜係好多開心果碎🔸原條鰻魚滑蛋牛角包窩夫伴沙律 $168本身係想叫蛋包飯,但係見到窩夫底都幾得意就叫咗呢款,首先個份量都幾大份,鰻魚好大條冇骨,好厚身,滑蛋炒得啱啱好啱,牛角包窩夫仲係好鬆脆煙靭,我就加咗個餐湯同埋芒果楊枝甘露+$9🔸小食拼盤 $128呢個小食拼盤就有炸蜜糖牛油雞翼、吉列大蝦、炸薯條配黑松露醬,雞翼有三隻炸得好脆,牛油味會香濃過蜜糖味,吉列大蝦有三大隻,好多蝦肉,薯條份量好多,另外配咗個黑松露醬食,黑松露醬嘅黑松露味幾濃郁🔸卡邦尼烏冬 $108本身冇打算叫呢款烏冬,卡邦尼食得多,但係好少撈烏冬,所以就叫咗😂有煙肉、蛋、好多芝士粉,撈埋晒所有嘢連埋啲cream,出奇地Creamy得嚟,烏冬又好掛汁,所有味道都好夾,有驚喜喎😮依個套餐我就揀咗沙律同埋山茶花桂花椰子水+$9
🔸開心果班戟 $158
🔸原條鰻魚滑蛋牛角包窩夫伴沙律 $168