5天前
好耐都冇嚟Tera食pancake啦。對上幾年前嚟食,淨係試咗個pancake。今次就約埋朋友嚟大圍分店試吓,大圍分店地方闊大,店內嘅日式木系裝修比人一種舒服😌感覺。估唔到呢度菜式都幾多元化,除左梳乎厘班戟,仲有烏冬、意粉、薄餅🍕、肉扒添!🍽️[烤紐西蘭肉眼配季節性雜菜燒汁]🇭🇰HKD268🍽️[原條龍蝦• 蝦肉意粉]🇭🇰HKD198主菜我地揀左肉眼。牛肉油花紋路都幾平均,切落都軟嫩,唔算韌,都有d牛肉味,配埋燒味更惹味。我幾鐘意旁邊既配菜。薯仔🥔同矮瓜🍆焗得幾香👍🏻。意粉我就揀左呢款賣相吸引既「原條龍蝦• 蝦肉意粉」,佢係用左龍蝦醬、番茄一齊煮,所以食落海鮮味濃郁,仲有一陣鮮甜味添。而意粉份量都幾多,夠兩個人share。🍽️[豆乳疏乎厘班戟]🇭🇰HKD128嚟呢度,我非常推薦佢哋嘅pancake,夠哂fluffy。一切開中間,中間唔會濕,班戟火喉掌握得剛剛好。今次就揀左豆乳口味。係班戟嘅表面淋上豆乳奶蓋,灑上黃豆粉。整體味道都比較清香,而且係食到豆乳既香味。大家按住喜好淋上黑糖,食落更加香甜。配料仲有丸子、蕨餅、紅豆等配料,令班戟口感更豐富👍🏻。整體嚟講,我覺得呢度食物幾多選擇。而且味道都
🍽️[烤紐西蘭肉眼配季節性雜菜燒汁]🇭🇰HKD268
🍽️[原條龍蝦• 蝦肉意粉]🇭🇰HKD198
🍽️[豆乳疏乎厘班戟]🇭🇰HKD128
整體嚟講,我覺得呢度食物幾多選擇。而且味道都唔錯。特別要嚟試吓呢度嘅班戟,比起以前多左好多新口味~~
豆乳疏乎厘班戟
原條龍蝦• 蝦肉意粉