餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2022-12-13 556 瀏覽
趁天氣幾舒服,難得同姐姐一齊放假就去行下中上環,感受一下附近的文青氣息🤭沿途經過一間冰室,外圍是一幅我最愛的湖水綠顏色的牆壁,一於係冰室醫下肚仔先再行啦🤭我和姐姐點了兩份餐👍🏻💛南洋特式常餐:選了豬扒米粉,配特飲龍眼冰👍🏻常餐跟炒蛋、香腸,火腿及多士。份量非常足夠,最欣賞就係湯底,味道是餐廳特別調配,清湯都有種東南亞風味😋💛冬陰功湯海鮮金邊粉:估唔到冰室都有冬陰功湯飲,而且湯底媲美外間的泰色餐廳,配上多款海鮮及金邊粉,實在令人回味🤭😋💛不得不提龍眼冰,配泰國梳打水,而且加上新鮮龍眼肉滋潤得黎又夠Fresh👍🏻餐廳📍上環差館上街1A號地下📍榮華南洋冰室 *價錢抵食😆*味道👍🏻😋

我和姐姐點了兩份餐👍🏻

南洋特式常餐