今日響上環收工仲要七點幾八點先收,返屋企煮得黎就要好夜先有得食,決定叫老公等我一陣,一齊響附近隨便搵間餐廳食就算~ 地圖見到呢間最近,又咁啱我哋大家都鍾意食日本嘢,一於試吓~ 呢頭下午好旺但夜晚好似好靜,所以估唔到呢間餐廳閑日夜晚都幾多客人餐廳有兩層,上層幾乎坐滿晒,下層都有啲客人,誤打誤撞都似乎搵到間好嘢食事不宜遲我哋都好肚餓,就一次過叫咗幾個餸,其中另外印象最深刻就係牛小排生熟度掌握得非常好,完全唔會過熟,牛肉嫩滑多汁,日式煮法甜甜地食落都幾有新鮮感,有別一般西式嘅煮法,好好食另外串燒飯團都係必叫之選,燒過嘅飯團好香口,表面仲有少少脆脆地,有啲食緊飯焦嘅感覺,非常啱我口味第日夜收工又多個食飯好去處了~
第日夜收工又多個食飯好去處了~
2024-04-22