2015-04-25 451 瀏覽
前日同朋友去食下午茶,見餐廳環境係幾靚,坐得幾舒服,唔太多人唔洗等位,咁就入左去試下,點知中晒伏!我地叫左個$49 雜錦刺生飯 同$33 滑蛋雞肉飯,加2杯薑味汽水。首先雜錦刺生飯,第一,刺生非常少,薄薄一層,鋪唔滿,一望就會見到晒下面啲飯,食到後期, 刺生根本唔夠食,好似食緊豉油撈飯咁,比爭鮮都不如,味道?唔覺得同爭鮮有分別…滑蛋雞肉飯,開頭以為係鹹,點知係甜,仲係好甜,上面加左勁多黑椒,成個飯只有甜同黑椒嘅辣味,蛋同雞肉原全食唔出味道,比大家樂都不如。不過呢,哩個飯都比雜錦刺生飯好啲,起碼滑蛋雞有鋪滿面,唔會食到後期食白飯拿,個薑味汽水雖然我飲唔出薑味,但味道都ok唔算係伏,但前提係你願意比40幾蚊成餐就係得杯汽水好味間野仲有加一,下午茶埋單90幾蚊,仲要難食,我不如去食大家樂