2023-01-03
中伏之三餸車仔麵🫥🫥話說原本想食另一間餐廳,但實在太多人唯有放棄,見到附近呢間茶餐廳有人推介過既車仔麵,一於試下🫡我地當日去到其實已經過左$50三餸優惠時段, 但樓面姐姐好好人照幫我地落左仲提我地有野飲🤣🤣我地叫左👇🏻🧡柱候牛筋腩 秘製豬軟骨 魷魚 油麵麻辣汁 $50牛筋腩係牛筋還牛筋,牛腩還牛腩😑😑而牛真係肉既部份接近0,得兩細舊仲要全部都係肥油😵💫😵💫😵💫豬軟骨其實我唔太食到軟骨既部份,成舊野都好鞋好似食緊瘦肉咁,無咩味,顏色都係普通瘦肉,唔明秘製左係邊度🙄🙄魷魚都係一d味都無,都算爽但無係其他地方食既咁彈牙🤧油麵正常發揮,所謂麻辣汁其實係一堆麻辣醬係面自己撈,我地揀左小辣,辣度大概係譚仔十小辣,湯底就不過不失啦呢個😶🧡柱候牛筋 蠔油花菇 蘿蔔 米線沙爹汁 $50牛筋腩又再次中伏😭😭😭😭😭蠔油花菇得兩細舊,食唔到蠔油味淨係覺得好鹹😓蘿蔔雖然有三大舊,但有少少渣,最唔可以接受既係竟然蘿蔔咁重點既食材可以一d都唔入味,成舊蘿蔔白雪雪,咬落去咩味都無🤯🤯🤯沙爹又係一堆醬咁係面比你自己撈,天真既我以為係沙爹湯底😥😥Overall黎講唔算好食,煮得唔入味之餘食材質素都麻麻,優惠價$50
我地叫左👇🏻
🧡柱候牛筋腩 秘製豬軟骨 魷魚 油麵麻辣汁 $50
牛筋腩係牛筋還牛筋,牛腩還牛腩😑😑
魷魚都係一d味都無,都算爽但無係其他地方食既咁彈牙🤧
🧡柱候牛筋 蠔油花菇 蘿蔔 米線沙爹汁 $50
牛筋腩又再次中伏😭😭😭😭😭
蠔油花菇得兩細舊,食唔到蠔油味淨係覺得好鹹😓
沙爹又係一堆醬咁係面比你自己撈,天真既我以為係沙爹湯底😥😥
Overall黎講唔算好食,煮得唔入味之餘食材質素都麻麻,優惠價$50都覺得唔抵,如果正價我應該唔會再考慮呢間😣
味道:4.5/10
性價比:5.5/10
📍 二兄車麵館
大圍大圍道1-35號金山樓地下2號舖
📌人均消費: $51-100
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #車仔麵關注組 #車仔麵 #cartnoodles #cafe #LF沙田 #港式美食 #西餐 #美食推介 #香港美食推介 #香港美食推薦 #大圍美食推介 #大圍美食 #茶餐廳