2014-05-02 599 瀏覽
係大本型遊走幾轉,見到赤丸製麵所,好似幾有趣,就入黎食個LUNCH一坐低,就想起我好似係青衣食過,味道很麻麻款式不少,但天熱就唔想食熱湯烏冬,最後簡左中華稻庭風冷烏冬,加迷你吉列蝦咖哩飯,凍柚子茶和迷你和風粟米沙律,TOTAL$連加1$84.7.感覺上都抵食過一碗拉麵,但係抵食還抵食,味道最重要好快就上菜了,一睇就知中伏,飲品柚子茶唔凍既,十分淡,雖然大家都知係一樽樽那些沖出來,但係你會唔會放得太少,水汪汪.咖哩飯雖說迷你,但係份量也不算好少,咖哩味又就係我上次食吉野家那種無層次無咖哩味無香料味帶少少甜既超市咖哩磚STYLE,我知道稍為正常既日式咖哩並唔係咁樣,雖然只係幾蚊貨仔,但係唔洗咁求其.最正常是沙律,用日式醬油醋伴食,味道是正常主菜就係中華稻庭風冷烏冬,伴醬係芝麻醬,味道就係自己去超市買那種,完全不經加工,完全唔香.烏冬唔夠滑,口感略為軟身,不夠彈性,仲痴埋一注.配料都係簡單野成個餐,比我既感覺就係自己跟住圖去超市買材料,可以COPY到出黎,也不用什麼技巧,同你去茶記食餐蛋麵一樣我不期望會食到美食,但太求其了.呢個唔係料理,而係合成

一坐低,就想起我好似係青衣食過,味道很麻麻
中華稻庭風冷烏冬

我不期望會食到美食,但太求其了.呢個唔係料理,而係合成
2014-04-17
$84.7 (午餐)