2013-12-10
經過門口見到燒雞,就馬上飛左入去 自小已經好鐘意食雞 有段時間重會自去JUSCO,百佳/TASTE買隻燒雞自己一個人食曬 因為覺得燒雞皮脆好味 所以決定一試叫左加左芝士粉既燒雞,除左胸唔夠滑(燒雞常見問題)整體不俗 而且加左芝士粉,無論單食定同米粉一齊食都禁正 我自己就同米粉一齊食 另外見到叉燒BURGER 將兩樣我最愛既野放埋一齊,我點會唔叫 係我叫既時候已經幻想,厚厚既叉燒禁好肉,一定好正 一上檯, 我已經急於放入口 一咬,我講左句--------"頂,咬唔開既" 佢已經一開二,但我都咬唔開 一來叉燒瘦,二來燒得DRY 完全咬唔開,只好食完包再食 但都係咬唔開 只好放棄,成舊咀嚼完好似香口膠既叉燒由口吐返出黎 真係怒火中燒 最後黎埋個咖哩雜菜,食完就走其實我真係好不滿,因為佢話係推介既叉燒BURGER完全唔得 但因為個雞,算啦,因為雞都算唔錯
最後黎埋個咖哩雜菜,食完就走