2021-11-26 942 瀏覽
超級中伏 !本來搵住去食豬扒忌廉烏冬,已知唔知轉左手定點,變咗食泰菜。坐低睇到d評價都伏伏地,但入到去坐都騎虎難下咁咪照食。叫左3樣野 ,一黎個冬陰功,我未見過有咁多油嘅冬陰公,仲多過d麻辣湯底,要自己撇咗啲油先敢飲🥲之後青木瓜沙律正正常常冇乜特別,最後最伏嗰個出現,太家諗住係普通泰菜嘅泰式炒豬頸肉,隔離有勁大陣臭味 ,係類似中藥嘅味。同行嘅朋友話某一個東南亞嘅醬油味,但我深信嗰隻味係99%嘅人都唔會鍾意食,因為真係好臭。最後試咗三啖都係頂唔順,雖然間嘢好難食,但最後都叫多咗個豬頸肉飯驚肚餓,因為碟河真係食唔到🤮🤮🤮最後豬頸肉係好似叉燒咁又同我想像中嘅有啲唔同,不過都ok既當野叉燒。第一次打食評,都係唔想其他人中伏 ,兩個人食左300蚊嬲嬲地⋯救命🆘