2017-10-15
同朋友點了兩個 all day breakfast,徹底中伏。說實話,我梗係知道呢間嘢主打食海鮮。唔係食 breakfast,但唔該,作為一間有質素嘅餐廳,我真係無預料佢地會交D咁嘅嘢囉!大家可以參考一下我唯一上載的一幅照片。呢個 breakfast 名叫「Mr Crab All Day breakfast」理論上有一隻蟹肉鉗。但坦白說,圖片隻蟹肉鉗,一定大過實物。實物係手指尾咁大。無誇張。我同朋友二人看到的一刻,真係O 曬嘴。覺得無下次。亦唔會再試呢度的 dinner。咁嘅出手,唔洗啦謝謝。味道方面,牛油是硬的。spread 唔開。waffle 是微暖和冧的。完全唔脆。唯一正常係那份有兩碗飯咁多的炒蛋。我真係多謝你地啊。$128 set 食炒蛋兩碗。真係好飽。我食唔曬。甜品是兩塊甜到漏的檸檬蛋糕,我沒有吃完。我朋友勉強送兩啖咖啡吃完。唔好意思各位,我沒有拍照。因為我已經無曬mood。我朋友叫了餐飲係熱咖啡。她說很苦geep,沒有咖啡豆的香味,加了兩包 brown sugar 還是難以入口,中途放棄了。我杯檸水應該無乜可能咁都伏啩。說實話,我知道 $128 一個 set 不能期望人地比
說實話,我知道 $128 一個 set 不能期望人地比拳頭咁大的蟹肉鉗,但亦唔係手指尾咁細嘅嘢囉,能做這樣的 dish 出來,捧得出來,你也算是個人才。真係無下次。