2021-09-07 2285 瀏覽
之前睇食評見咁多好評,所以見今日去開尖沙咀,就打算試吓呢間嘢,過去之前見還掂都晏左,就諗住不如食下午茶時段,於是打電話睇吓有冇得book位,打到去話冇得book位,叫我早少少去等派飛,於是我做完嘢過到佢剛剛2:00,佢哋下午茶2:30先開始。去到見到門口已經有點嚇親,長長嘅人龍,不過既然到左就等下啦,等極都冇人派飛,又熱又多人,咁樣喺門口排隊,其實已經影響晒心情,亦對呢間嘢印象大打折扣,終於等到2:30有個人出嚟問排隊嘅人幾多位做登記,不過重話要等多10分鐘先入得,咁就唔係電話講嘅派飛等位啦。終於⋯又一次終於⋯等到入得,入到去,其實已經好想即刻走,亂到唔識形容,一邊好亂咁安排人入坐,另一邊果張細細張放食物嘅枱,已經有一大堆人堆砌滿果張好細好細嘅食物枱,好冇乜秩序咁攞緊嘢食。算吧⋯總叫終於坐低左,安頓好,又用消毒紙巾抹好晒枱,但跟住果兩個超超超冇禮貌,超超超黑面嘅侍應,指住已經坐低左嘅我,「你三個坐入去」「我已經坐低晒抹好晒枱」「大把兩位等住你張枱呀」,其實平時去其他餐廳食嘢要顧客調枱好常見,但如此咁冇禮貌真係恕我少見識,我真係第一次見,最後當然已經即走,唔想再食,雖然價錢唔貴,但也唔應
算吧⋯總叫終於坐低左,安頓好,又用消毒紙巾抹好晒枱,但跟住果兩個超超超冇禮貌,超超超黑面嘅侍應,指住已經坐低左嘅我,「你三個坐入去」「我已經坐低晒抹好晒枱」「大把兩位等住你張枱呀」,其實平時去其他餐廳食嘢要顧客調枱好常見,但如此咁冇禮貌真係恕我少見識,我真係第一次見,最後當然已經即走,唔想再食,雖然價錢唔貴,但也唔應該係咁嘅服務,呢間嘢真係一次⋯係一次都唔洗去幫襯。

(其實所有細項評分一粒星都唔值,但如果唔俾星就俾唔到劣評公仔,呢間嘢只係值一個劣評公仔)