2018-10-09
一到lunch time觀塘四處都係人,要搵食都唔容易,終於俾我搵到間餐廳,好彩我早入座,唔使等✌🏻,之後果D都要排隊拎飛等入。呢間韓式餐廳個裝修都唔錯,以休閒cafe形式為主,所以D卡位座得好舒服、仲好闊落,一D都唔迫,不過最有特色的莫過於有一排大電視,一邊介紹食物,一邊有K-pop MV 播放,好正👍🏻!至於價錢方面:「咦~又ok喎!唔算貴」我同朋友分別叫左💁🏼♀️拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯一上枱我第一個反應係:「嘩!甘大碟」因為真係好大碟,而且仲要佈滿厚芝士、三、四隻雞翼同一大舊泡菜炒飯。至於味道方面都好好味😋,佢除左有主打嘅芝士味道之外,仲有個燒烤汁,估唔到個芝士同燒烤汁甘夾。值得一讚係佢個雞翼好有驚喜,好入味,而且肉嫰,一D都唔乾👍🏻,仲有肉汁!💁🏼♀️黑松露大啡菇芝士意大利飯D飯好香,每食一啖都好重黑松露味,而個啡菇都好好味,食得出佢係另外煎香左先再放上去,至於啡菇上面果舊貌似雪糕(開頭我以為係雲尼拿雪糕😆)其實係芝士,唔知係咪因為佢係淡芝士嘅關係,個味道同個飯都好夾👍🏻!
至於價錢方面:「咦~又ok喎!唔算貴」
我同朋友分別叫左
💁🏼♀️拉絲芝士香燒雞翼伴泡菜炒飯