2019-09-07
好友生日,以前大家同一公司,我哋三個例必正日食午餐,然後同其他朋友大夥再攪晚餐興祝。現在大家都離開舊公司,難得仍可安排一起午餐。上open rice揾咗幾間食肆比壽星女揀,佢揀咗呢間,大家都未試過,好期待。中午不接受訂枱,為免無位,我早少少出門去買蛋糕後去攞位,我哋被安排坐car位,非常寬闊敞。打開餐牌,格價由幾拾至三百幾都有,方便不同人仕選擇。興生就梗係要食好D,三個都揀特選刺身炙燒丼,每個餐都配有沙律丶前菜丶湯丶甜品;賣相已經好吸引,食材都好新鮮。午餐時段可加$15配飲品,兩位朋友叫咗咖啡(忘記映相),佢哋讚咖啡及奶都好香。最後想分享一段小插曲,正當我哋在飯後享受生日蛋糕時,突然聽到一位女仕大吵大鬧,佢投訴待應在這非繁忙時間冇安排car位比佢,然後又好冇禮貌哋映待應相。這女仕問點解見到有一張car位available但唔安排比佢。我唔肯定待應點回應,但若我冇記錯,這car位原本客人剛走不久,或許女仕嚟嘅時候客人還未離席。怎樣也好,我覺得就算是待應疏忽,這女仕也可心平氣和要求,而不需大聲駡侍應騷擾其他食客。個人很滿意這餐廳員工,無論帶位丶落單丶奉上蛋糕丶埋單等流程都表現得很專業和有禮
最後想分享一段小插曲,正當我哋在飯後享受生日蛋糕時,突然聽到一位女仕大吵大鬧,佢投訴待應在這非繁忙時間冇安排car位比佢,然後又好冇禮貌哋映待應相。這女仕問點解見到有一張car位available但唔安排比佢。我唔肯定待應點回應,但若我冇記錯,這car位原本客人剛走不久,或許女仕嚟嘅時候客人還未離席。怎樣也好,我覺得就算是待應疏忽,這女仕也可心平氣和要求,而不需大聲駡侍應騷擾其他食客。個人很滿意這餐廳員工,無論帶位丶落單丶奉上蛋糕丶埋單等流程都表現得很專業和有禮貌。