2024-03-07 1012 瀏覽
正正中午食飯時間,所以呢間餐廳都特別多人。由於食飯時間趕急,職員仲好好話比我地知下次可以打電話落定單之後過黎食,因為製作需時又多人食,真係好貼心服,埋單時仲會收集客人意見,讚。泰式咖哩(有唔同級數的咖哩)豬扒青泰式咖哩+油鬆餅(比較辣)唔點食辣ge我都可以接受到。豬扒無骨,容易食一咬放能分開。配菜仲有綠色食品,但最特別有茄子,雖然外觀唔太靚但最緊要味道。雞扒黃泰式咖哩+油鬆餅(好小辣)雞扒好嫩滑,相反黃泰式咖哩的配菜則用霖霖的薯仔,如果配飯食一流。可能係因為唔同色的咖哩,故配料都有所不同。但最重點係油鬆餅,喜歡食餅類的朋友仔不妨試下,餅來到熱,新鮮出爐,再點啲咖哩好似置身於泰國食緊當地美食,餅唔會好難撕開。

泰式咖哩(有唔同級數的咖哩)
豬扒青泰式咖哩+油鬆餅(比較辣)
雞扒黃泰式咖哩+油鬆餅(好小辣)