2019-11-04 1153 瀏覽
今日有事做行過九龍塘, 突然好懷念以前喺bu讀書嘅日子, 於是同朋友去咗六合嗰度搵嘢食。 見到呢間酒吧, 外面阿姨喺度派緊傳單, 話學生有9折, 以前都唔係好覺有呢間嘢, 於是入去試下, 雖然我哋唔係學生但係48蚊加三蚊凍飲都ok啦。一坐低, 阿姐已經好識做咁樣攞咗例湯過嚟。 冇錯係呀,酒吧竟然有例湯重要係中湯, 之後我叫咗一個 琵琶豆腐飯, 琵琶豆腐都幾好食, 但係就只係得三粒咁大把。 朋友就叫咗一個 咖哩排骨飯, 成餐都好飽, 因為直頭係地盤餐咁大份, 好多飯。 個咖哩嘅味道都ok。 見到周圍嘅人好多都叫58蚊嗰個扒餐, 原來仲可以揀薯條, 我諗酒吧都係食西式嘢會好食啲。 不過對於學生嚟講四十幾蚊有一個午餐, 仲要係九龍塘, 真係造福人群㗎啦。 見到好似有好多住附近又或者喺附近做嘢嘅人都會過嚟食, 而且酒吧環境確係幾好幾舒服, 如果行開bu又冇乜嘢好食, 都可以嚟呢度。 下次有機會夜晚同朋友嚟飲下嘢先