我滑蛋變碎蛋,飯係淋pat pat,食緊冷飯咁。今日同朋友係樂富食飯,見間嘢新開就試下啦,咁我就有四個人,侍應見到一位女士係兩人就坐左係個四人枱,咁就叫佢讓俾我地,坐低後,我地同侍應講落單都已經等左7-8分鐘。落單後當時係7點半,由等單都等咁耐,我地當時已經feel到有小小唔對路,我地就講笑話8點會唔會先有得食。之後,我地嘢飲係7點45分先有齊,8點10分先有第一個飯,而且個飯其實並唔係我嘅,係我地黎之前嘅果位女士果枱嘅飯,由於我地叫嘅飯係相似,我就誤以為個飯係我嘅。侍應明知道我地係掉轉咗枱都冇係部電腦更改。導致我食咗佢哋個飯,其後個侍應仲同返我哋講怪責我哋食咗佢哋個飯。我叫嘅飯係蔥花叉燒蝦仁蛋蓋飯,而女士果枱就係蔥花叉燒蛋蓋飯。當時我就誤以為佢地俾漏咗蝦仁,所以就同侍應講冇咗啲蝦仁,侍應就話幫我哋睇睇,之後冇再有任何回應。當時蔥花叉燒蛋蓋飯,就是圖片中嘅樣,請問蛋蓋飯哪裏有蓋到飯?,賣相十分之差。飯係淋pat pat,食緊冷飯咁。蛋就味道非常淡,叉燒是正常,已經係以難食為形容,幸好之後問了侍應叫他們給了另一碗新嘅飯我,是正常的。這個飯是賣61蚊,是十分不值得。兩餸飯都好味過佢。其後,
我滑蛋變碎蛋,飯係淋pat pat,食緊冷飯咁。

其後,我朋友的餐是經過我們催了很多次,去到我地話要取消,佢先肯出俾我地,當時時間已經係8點半多小小。之後其他食客見到我地話要取消,都開始離開,至少走咗三四枱。我哋因為比佢哋留住咗話好快會出,所以我哋就等多咗陣,最後佢係出咗三個餐,有一個朋友冇食到。佢哋個餐嘅賣相同味道都正常,沒有特別。

仲有就係果位女士果枱佢地早我哋少少入座淨係嗌個鐵板餐都要等半個鐘,佢哋啲單非常之混亂,有好多台嘅食物都嚟咗我哋嗰台。喺我哋等緊嘅時候我哋見其他食客都係同樣地同我地一樣係等到十分鼓譟。間嘢開咗幾日就搞成咁,我相信頂唔到一個月。

香港消費真係貼錢買難受
蔥花叉燒蛋蓋飯
2024-04-27
60 分鐘 (堂食)