2017-03-24 1409 瀏覽
4年前working holiday既組合今日又再岀現,兩個已婚,一個準備結婚,一個二個做哂中女,以前開口埋口食西餐,今日開口埋口要食中菜,歲月不饒人啊!小南國食上海野,梗係食小籠包,小籠包屬於合乎水準,皮薄,多汁,略嫌有點不夠熱,不過都係好食既到前菜喇!我地叫左皮蛋豆腐,豆腐好滑好香,皮蛋切細細粒易入口,但可能太細粒已經無左皮蛋既味道另一個前菜係秋葵木耳,好好食!真係好好食!不過可能有人會怕個汁因爲掂到秋葵既原故而好似好黏咁但我地就勁中意喇食上海野又點少得醉雞!不過呢個醉雞雖然味道好但點解件件雞都咁肥既熱食我地叫左個螞蟻上樹,就係一個包然後裝啲肉碎入去,無乜特別亦無話好好食,不過下次可以唔洗嗌嚕薺菜椰菜花!呢個要比10個讚!好好食!原來呢個組合可以咁好味!主食我地叫左擔擔麵,炒粉絲正常無乜特別,粉絲入面既肉碎無乜味,配螞蟻上樹既肉碎食就啱哂喇最後叫左幾款甜品,但我無乜興趣,唯一好食既係香蕉豆沙餅總括而言係仍然可以再泥食其他菜式既!

主食我地叫左擔擔麵,炒粉絲
最後叫左幾款甜品,但我無乜興趣,唯一好食既係香蕉豆沙餅
總括而言係仍然可以再泥食其他菜式既!
10 分鐘 (堂食)