2017-05-25 106 瀏覽
平時經過茜廊,印象中都係賣麵包呀三文治個類,唔多覺眼有正餐食,見今日有興致就試試佢啦!去到門口睇一睇,見到menu都幾岩心水,價錢都合理,再由waiter帶位入座我坐係餐廳既卡位,隔離有落地玻璃窗,比啲自然光透入黎,唔錯唔錯,幾舒服!好肚餓呀!一入到去忍唔住要即刻嗌野食!等左唔算耐,大概十分鐘咁上下就有野食啦首先黎左蒜蓉包同個湯先~可以揀紅湯或者白湯,識飲一定飲紅湯!!相較其他餐廳,呢度碗羅宋湯真係幾足料!飲落酸酸甜甜有少少辣,仲有唔少蔬菜同牛肉食,唔錯唔錯,夠哂開胃~跟住就到個意粉講真,個意粉一黎到係有少少失望,個賣相同我想像中有啲出入...點知食落口又ok喎意粉偏'林'身,有唔少蜆肉,而蜆肉食落都爽滑無沙,唔太重蒜味,陣間唔洗驚口臭但意粉有少少太油,如果改善返應該會好d~食食下又有d口渴,所以加錢嗌左杯特飲呢杯朱古力雪香上面有唔少cream同埋syrup,連個杯身都有,哈哈幾有心機喎!不過因為最後太飽,所以飲唔哂

好肚餓呀!一入到去忍唔住要即刻嗌野食!
等左唔算耐,大概十分鐘咁上下就有野食啦

首先黎左蒜蓉包同個湯先~
可以揀紅湯或者白湯,識飲一定飲紅湯!!

跟住就到個意粉

點知食落口又ok喎

但意粉有少少太油,如果改善返應該會好d~

食食下又有d口渴,所以加錢嗌左杯特飲