2018-11-13 241 瀏覽
我本人十分之喜歡食下午茶,今次就嚟到筲箕灣呢一間大丼家食,叫得大當家佢嘅主打食物就當然係丼啦 而佢賣既食物都係主要係日式野呢日我入去坐低嘅原因係因為經過門口見到個餐牌有章魚丸食同埋有大阪燒,所以就俾佢吸引左入去,望到大阪燒令我諗係大阪食過一間好好食嘅大阪燒嘅回憶章魚燒拼大阪燒 凍奶茶距離嘅時候我覺得有少少愕然因為發覺大阪燒同埋章魚燒 兩個外皮睇落非常脆口嘅 唔係用大阪燒機同埋用鐵板整嘅而係炸出黎。最搞笑係個大阪燒佢呈半圓形加埋厚度令我諗起好似係厚炸午餐肉呢個章魚燒同埋大阪燒個味道係一樣嘅因爲佢個餡料亦都係一樣嘅令我有啲失望,雖然未算難食亦因為有燒汁同埋蛋黃醬吊住個味但係你唔會想食晒成碟 太膩了

章魚燒拼大阪燒 凍奶茶