2024-12-28 63 瀏覽
茶記文化我喜歡,「檸檬冰室」在茶餐廳畀都算非常高質,尤其喜歡早餐和常餐,佢哋嘅沙嗲牛肉超級正,今次第一次幫襯晚市,睇睇餐牌都好多選擇,例如碟頭飯、咖喱、焗飯、炒粉麵、煲仔菜、連羊腩煲都有,我哋就睇中超值套餐,可以自選兩個餸,包埋白飯、餐湯、飲品都係$168,而且餸菜份量超大,真心超抵食👍⭐️超值套餐 $ 168配送:白飯、餐湯、熱飲,各2份(凍飲加$3)餐飲轉鮮磨蛋白杏仁茶 加$8餐湯可以選擇羅宋湯和中式湯,用料十足飲得出完全冇味精,飲品非常推薦熱辣辣,新鮮即磨蛋白杏仁茶,充滿杏仁香,而且蛋白香滑得來又有口感,呢個天氣飲就最啱👍✨XO醬西蘭花蝦球 西蘭花鮮嫩爽口,配上彈牙嘅蝦球,加上蒜蓉和辣椒,再用XO醬爆炒,夠晒鑊氣✨菠蘿生炒骨每件外層金黃酥脆,肉質鮮嫩,醬汁酸甜調味剛好,包住每一件排骨,搭配烹調的菠蘿粒、青紅黃椒、紫洋蔥,茶餐廳嚟講真係做得好好,口感層次豐富,細緻又美味▪️香菇蟲草花蒸滑雞 $ 60 我哋再追加咗一個店舖推介嘅蟲草花蒸雞,雞件非常不錯,夠晒入味,而且肉質嫩滑帶點咬口,配上蟲草花、冬菇和香蔥,令醬汁更加鮮味

⭐️超值套餐 $ 168
配送:白飯、餐湯、熱飲,各2份(凍飲加$3)
餐飲轉鮮磨蛋白杏仁茶 加$8

✨XO醬西蘭花蝦球