2020-04-25 82 瀏覽
因為公事過咗去觀塘嗰邊, 午飯時間餐廳都比較多人等位, 唔想等位我哋決定買外賣。同事提議去apm 6樓新開嘅《金記冰室》。因為要隔開枱坐, 無奈地餐廳裏面係有位都冇得入座~ 外賣都好快手,等咗五分鐘左右。餐廳做緊推廣, 每日都有一款抗逆湯水。😋😍是日抗逆老火湯: 雪梨粟米無花果煲豬骨湯,滋陰養顏~! 凡惠顧套餐送一碗。買咗兩個餐, 再加兩碗湯同飲品, 份量十足 ,好在外賣袋都夠紮實穩陣。老火湯好足料,飲落冇味精,清甜滋潤!『無骨海南雞配油飯及老火湯』海南雞用上雞髀部分, 雞肉嫩滑啖啖肉, 雞皮爽滑~😋 海南雞飯, 軟熟甘香, 滲出淡淡雞湯香味, 超美味! 😍😋雞油和甜醬油也很講究專業,令雞肉更添滋味!另一款『蒜香欖菜炒四季豆配白飯』午餐, 也很夠鑊氣, 欖菜好香, 配上洋蔥, 四季豆和雜菇,配白飯一流!無冰奶茶, 茶味香濃, 因為冇冰可keep 住味道, 一解奶茶癮,

同事提議去apm 6樓新開嘅《金記冰室》。

因為要隔開枱坐, 無奈地餐廳裏面係有位都冇得入座~

外賣都好快手,等咗五分鐘左右。

餐廳做緊推廣, 每日都有一款抗逆湯水。😋😍

老火湯好足料,飲落冇味精,清甜滋潤!

『無骨海南雞配油飯及老火湯』