2017-02-02 647 瀏覽
今晚阿媽話唔想煮,就同屋企人到附近朱敏記開飯,!南乳炸雞,遠遠已經傳黎陣陣南乳香味,食落濃烈既南乳味原來同炸雞好夾,雞件大細適中,控制炸既時間同用炸粉份量控制得唔錯,雞件外層脆卜卜,裡面熱辣辣,雞肉都嬾滑,lee碟餸我最估唔到係師傅咁有心機,連雞頭雞腳都炸埋,仲排得靚靚,重口味既朋友驚唔夠味,伴碟再跟一碟自家製南乳醬!他他拆骨豬手,成日想食豬手,但又唔知點切唔識食既我,lee碟餸岩晒我,師傅將已醃好既豬手,煮好拆肉,豬手鹹鹹地好香,黏住豬手皮個d更加好食,淋淋地一d都唔會韌,再配上特製醬汁,非常惹味!豉油王炸蝦,雖然蝦唔係好大隻,但豉油教既味道岩岩好,唔會太鹹,蝦肉鮮甜彈牙,中間既魚肉卷都唔錯,一d都唔腥,一樣彈牙好食!最鍾意lee度師傅好用心製作每款菜式,同座位舒適,lee度款式特別,乜餸都有,應該之後都會成為我地lee家人既飯堂!
今晚阿媽話唔想煮,就同屋企人到附近朱敏記開飯,!