2008-11-20
每年農曆生日, 都會同屋企人外出食晚飯慶祝. 今年也不例外, 左思右想後, 結果o尋晚最後去咗就近嘅稻香食晚飯慶祝!到達時已經7時多, 全場滿座之餘, 門口重有人排隊添!! 好彩之前訂左位......屋企人話果度冇咩套餐好食, 所以散點左幾個餸:竹絲雞燉湯 ($98) -- 有竹絲雞+瘦肉+海底椰, 湯味不錯, 但可惜湯少渣多(特別係好多好鞋o既瘦肉!), 感覺唔係好抵!古法碎蒸大青斑 ($48半條) -- 估唔到地好! 魚肉幾滑, 幾大條, 幾好!!濃湯鮮菌浸時蔬 ($58) -- 都幾唔抵o既一個餸. 只有白菜仔, 本菇, 草菇 (好少), 秀珍菇(好少), 同埋冬菇, 非常清淡.脆皮穗香雞 ($56) -- 雞本身不大, 勝在冇咩肥膏, 可以連皮食!! 肉質一般滑, 雞味一般.田園時蔬炒魚麵 ($58) -- 有翠玉瓜絲, 紅蘿蔔絲, ?南瓜絲, 魚麵. 味道一般, 較清淡.整體水準一般, 感覺上味道較以前退步了, 但碟頭依然大. 不過, 味道好不好還是次要. 最重要是一家人聚在一起, 吃得開開心心.
屋企人話果度冇咩套餐好食, 所以散點左幾個餸: