沙嗲王係其中一間我覺得旺角鬧市碩果僅存性價比高嘅餐廳,如果你想食野又諗唔到食咩好,去沙嗲王冇死,中日韓西餐大小食大雜燴,但質素又ok架喎,最緊要係價錢唔使太care,食到飽飽都唔會食左你隻車。首先食我嘅至愛,招牌白咖喱豬扒飯。豬扒size岩岩好,厚薄適中,沒有一絲肥肉,炸得金黃,又唔會過硬,點埋帶甜味嘅白咖喱,真係食幾碗飯冇問題。第二樣野必食係日式蟹粉豆腐鍋,佢真係冇咩肉嘅,鋪係上面嘅野食左咁多次我都冇深究係咩,感覺有啲似吞拿魚。雖然冇肉,但成鍋豆腐熱辣辣咁上,夾埋個汁,食啖豆腐送啖飯,冬天食一流!不過朋友就覺得有啲漏,我完全唔覺!沙嗲肩胛肥牛拉面份量好足,肥牛部位口感都唔錯,面唔係米線河粉,亦唔係日式拉面,係有啲中式蘭州拉面嘅質地,幾有咬口,成個面唔錯蒜香牛油雞翼絕對推薦!!由質感同味我都俾滿分,炸得脆又唔硬,蒜香同牛油味係會包圍住你成個口腔!!好食過kfc N倍!!希望唔係我今次特別好彩,下次都食得返咁好食!呢度岩一人食,亦岩多人一齊食,咁多款主食小食,點都砌到個你滿意嘅combination!係度食過咁多次,冇食過中伏野,就算唔出色,佢嘅價錢都會令你下返啖氣

白咖喱豬扒飯

日式蟹粉豆腐鍋

沙嗲肩胛肥牛拉面

沙嗲肩胛肥牛拉面

2019-02-09
5 分鐘 (堂食)
午餐
白咖喱豬扒飯