2013-07-09
在Element的晚上,找一間不貴的餐廳還是有選擇,Nahm, Vietnamese & Thai服務,環境佳,味道一般服務員很有禮,看完MENU就叫了比較出色的是有冬蔭公,湯夠酸夠辣,沒有太多令我反感的香料和香葉,椰味也沒有,但海鮮味欠缺雖然佢放了海鮮如蜆肉,SQUID等等.整體來講係很O岩我口味.其次係個蝦卷(個名忘記了,通常泰國菜會有).春卷外皮,包住大蝦,蝦肉鮮甜少少彈牙,啖啖肉下配上MAYO(好似混有芥辣味),酸酸地不錯!之後O個2樣野好失敗,茄汁海鮮飯上的汁太甜,整個飯欠咸味中和,令所有食材如海鮮,飯也沒有其他味道除了甜.而呢隻甜係好假的蕃茄甜味另外呢隻雞入面包住糯米,也是配上一些甜的汁.雞肉鞋到HIGHHIGH!點食呢,又無肉汁,好灰.內裡的糯米重好食過佢(但係都係無咩味)最後叫左杯凍啡(VIETNAM STYLE)反而有驚喜,香也濃,甜度較高但係中和了其濃度,係一杯高質素的咖啡!也是我近年飲過比較好的,作為結尾如果追求服務環境,享受一下,這裡還是可以,但係食物別抱大期望
服務,環境佳,味道一般 服務員很有禮,看完MENU就叫了 比較出色的是有冬蔭公,湯夠酸夠辣,沒有太多令我反感的香料和香葉,椰味也沒有,但海鮮味欠缺雖然佢放了海鮮如蜆肉,SQUID等等.整體來講係很O岩我口味.