2021-08-28
最近中環最大盛事,莫過於中環街市開張。一向鍾意本土嘢嘅我,當然會毫不猶豫咁過去睇喇結果不負所望,真係幾多嘢睇喎,不過本人就覺得佢入面啲食肆唔係咁啱我食。正當我諗緊食咩好之際,突然醒起只係一街之隔,就有一間我上年幫襯過嘅bagel小店一於幫襯佢喇因為實在太肚餓,所以叫左佢哋最signature的煙燻牛肉三文治,再額外加左啲ham。另外當然要飲咖啡啦,咁至夠chill 嘛再嚟張closed up,超多肉,岩哂我呢個食肉獸雖然睇落好似好多肉,但因為有啲酸瓜蕃茄同埋火箭菜嘅中和,成件事食落去一啲都唔滯,反而係會令人越食越大啖(不過當然亦都唔排除因為我嗰日真係好肚餓)食完成個人都飽晒,好滿足臨走前仲外賣左一打凈包+2兜cream cheese,店主話啲凈包放入冰箱,可以keep一個月㗎由於我唔係成日都得閒過嚟中環,所以就一口氣買咗一打,得閒星期六日早餐就可以整返熱佢黎食,正!
再嚟張closed up,超多肉,岩哂我呢個食肉獸