對上一次食完呢間舖頭已經念念不忘,所以今次決定再ENCORE!!舖頭細細,門口好低調,第一次黎既時候真係搵左陣先搵到🤣🤣呢間Hit足成年既cafe基本上每次經過都見到條人龍,但今次平日2點去竟然唔需要排隊🤭🤭麵包之所以咁出名原來係因為南非人店主堅持用有52年歷史家傳秘方既酸種整出黎,所以先至做到表皮脆,又酸又煙靭既包出黎😱😱餐廳只有兩行bar位,其中一邊就係開放式廚房,一邊望住師傅整既過程一邊等食,真係好治癒😚😚➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖▫️𝙊𝙃 𝙈𝙔 𝙂𝙊𝘿 $159第一次黎既時候試左big boss,carbonara同oh my god,我覺得最出色既都係呢個,食完就會知點解佢個名叫OH MY GOD‼️成碟野最正一定係個黑松露蘑菇汁,個汁煮既時候因為加左mozzarella所以係超級無敵咁creamy🫕本來個包已經超出色,配一個咁濃味既醬都唔會令到sourdough冇晒酸味!!大啡茹仲要切到大大粒,望住佢痴滿晒醬再成舊啪入口,真係好澎湃🤤🤤面頭仲會放多粒poached egg同火箭菜,切開粒蛋之後d蛋汁同黑松露醬撈埋一齊,一句講晒:OH MY GOD💯▫️ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙇𝙖

▫️𝙊𝙃 𝙈𝙔 𝙂𝙊𝘿 $159

▫️ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 $50
就係一杯普普通通既咖啡,咖啡味唔係好濃,椰子味又好啖,飲到尾仲有d好似飲緊水既感覺🤣朋友嗌左espresso tonic佢話反而唔錯~

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
整體黎講,價錢雖然偏貴,但食物質素真係好高,sourdough同黑松露蘑菇汁真係一個不敗組合😆餐廳除左太細坐得唔係好舒服之外基本上都冇咩位好投訴了🤣本來仲想試埋cinnamon roll,但真係太飽食唔落了🥹有機會一定會再encore✌🏻

✪ 味道: 🌕🌕🌕🌕🌘
✪ 環境: 🌕🌕🌗🌑🌑
✪ 性價比: 🌕🌕🌕🌘🌑
✪ 人均消費: $230 p.p
✪ 用餐時段: 午餐 (星期四)
2022-08-18
  • Oh  My  God