餐廳: 五行
資訊:

-𝙂𝙊𝙂𝙔𝙊 五行朝聖京都過江龍拉麵潮界王者✨由日本拉麵大王河原成美創辦嘅GOGYO五行 堅持嚴選季節時令食材炮製神級拉麵餐廳係揉合傳統日式居酒屋同現代西式酒吧嘅元素並以「以酒品及佐酒小食開始,以拉麵作結」嘅宗旨為大家帶嚟又可以暢飲又可以品嚐美食嘅地方🍢生菜明太子豚腩卷 ($42)呢個真心不得了 看似簡單嘅食材 但組合埋黎食真係好好味 外層油香豐富嘅豚腩片+ 清新爽脆嘅生菜 + 鹹鮮滿滿嘅明太子 = ✨單價嚟講係有少少貴 但食完都係會好想嗌多串!! 我會為咗呢個再番去~🥩 法式烤牛清湯拉麵 ($148)GOGYO 五行同美國經典扒房 Lawry’s The Prime Ribs 聯乘用嚴選美國黑毛安格斯牛肉炮製出特色拉麵先飲第一啖牛肉清湯會有香氣獨特嘅白松露油仲有原汁原味嘅牛肉香氣都濃縮係湯底入面 飲落清甜 醇厚而且帶有富層次嘅味道!! 真係幾好味!而呈有豐富大理石紋嘅牛肉掛係碗邊 食落牛香味濃同鮮嫩多汁 如果再有多片就更加正啦!!拉麵嘅麵質係偏彈牙 又好掛到湯 個人都鍾意呢款麵質~🍣 京風手織壽司 ($288)一個大木盒承載住九小碟新鮮豐富嘅刺身 + 漬物 + 天婦羅包括有海膽 /
𝙂𝙊𝙂𝙔𝙊 五行

朝聖京都過江龍拉麵潮界王者✨
由日本拉麵大王河原成美創辦嘅GOGYO五行
堅持嚴選季節時令食材炮製神級拉麵
餐廳係揉合傳統日式居酒屋同現代西式酒吧嘅元素

並以「以酒品及佐酒小食開始,以拉麵作結」嘅宗旨
為大家帶嚟又可以暢飲又可以品嚐美食嘅地方

🍢生菜明太子豚腩卷 ($42)
呢個真心不得了 看似簡單嘅食材
但組合埋黎食真係好好味 外層油香豐富嘅豚腩片+
清新爽脆嘅生菜 + 鹹鮮滿滿嘅明太子 = ✨
單價嚟講係有少少貴 但食完都係會好想嗌多串!!
我會為咗呢個再番去~

🥩 法式烤牛清湯拉麵 ($148)
GOGYO 五行同美國經典扒房
Lawry’s The Prime Ribs 聯乘
用嚴選美國黑毛安格斯牛肉炮製出特色拉麵
先飲第一啖牛肉清湯會有香氣獨特嘅白松露油
仲有原汁原味嘅牛肉香氣都濃縮係湯底入面
飲落清甜 醇厚而且帶有富層次嘅味道!! 真係幾好味!
而呈有豐富大理石紋嘅牛肉掛係碗邊
食落牛香味濃同鮮嫩多汁 如果再有多片就更加正啦!!
拉麵嘅麵質係偏彈牙 又好掛到湯 個人都鍾意呢款麵質~

🍣 京風手織壽司 ($288)
一個大木盒承載住九小碟新鮮豐富嘅刺身 + 漬物 + 天婦羅
包括有海膽 / 赤海蝦 / 吞拿魚蓉 / 三文魚 /
三文魚子 / 油甘魚 / 舞茸菇同青椒天婦羅等等
每款刺身都預先配搭好佐料 例如 葱花 / 青檸 /
紫蘇葉 / 烏魚子/ 食用花等

其實手織壽司係京都一種新穎嘅用餐方式 -
客人可以自由配搭食材加上醋飯同海苔
去組合成自己鍾意嘅壽司同手卷組合
(重點係日本珍珠米同紫菜都可以無限添加!!)

🍸 大杯茶紫蘇綠茶菌 ($52)
入面所選用嘅粉色紫蘇葉具有獨特嘅香味
仲會散發出淡淡嘅肉桂 丁香同薄荷味
帶有各自獨特芬芳香草味 呢啲發酵茶飲 飲落酸酸甜甜
有少少酒香氣 同時又充滿氣泡 都幾清新 ~

🍸 GOGYO x Heroes英雄啤 – Phases ($68)
呢個係Heroes 為GOGYO五行特別調配嘅聯乘飲品
當中有用咗 Saison淡愛爾嘅釀造原料 - 小麥及燕麥