2017-07-23 149 瀏覽
今日去完PMQ之後,都已經差唔多到晚飯時,朋友話想食台灣菜,所以黎到依度食晚飯。依度比我種感覺係鬧市中有一點寧靜,好適合三五知己黎傾計。鹽酥雞球:每次食台灣野都必定叫會既小食,所以今次亦唔例外叫左。鹽酥雞球炸得非常鬆脆,而且雞肉炸完肉質仲好juicy同鮮嫩添。酸菜煮銀雪魚片:酸菜可以增加食慾,食完醒神又開胃,所以最尾叫左依道菜黎食。銀雪魚索左酸菜湯既味道,肉質嫩滑美味。除左酸菜之外,仲有芽菜,夾埋同銀雪魚一齊食,魚既嫩滑同埋菜既爽口,口感非常夾添。夜市炒飯:炒飯裡面有台灣香腸一齊炒,成個飯沾滿左香腸既味道,炒飯食落去好香口,而且香腸肉質彈牙同埋有d甜味,成個飯好野味,正!台灣牛肉麵:牛肉份量多,肉質咬落去好淋身,輕輕咬落去好容易撕開。湯底牛味濃郁,麵底索滿左牛肉既香味,而且麵底好彈牙,好味!珍珠奶茶:奶茶好香滑,而且仲有香濃既茶味。珍珠口感彈牙,一邊飲奶茶一邊食珍珠,正!
依度比我種感覺係鬧市中有一點寧靜,好適合三五知己黎傾計。