2024-08-06
鍋爐 @wolousoho 📍:中環蘇豪伊利近街14D-14F號地下B號舖🚗:上環地鐵E2出口 步行8分鐘📞:+852 9631-7722💲:~HKD260/head for dinnerFood quality✔️:秘製挽牛肉漢堡日式燒餅、荔枝豚肉串、香葱油牛脷芯、一口牛柳粒、梅酒車厘茄、Kimura Muscat Grape Cider👌🏼:蘭王蛋卵免治雞肉棒、德島雞翼、Hatakosen Ramune Soda總結:😋中環新開一間高質酒吧/串燒店 價錢略貴不過串燒好食 酒類🍹選擇好多 適合放工一大班人嚟TGIF😋整餐冇伏 中環價錢但都畀返中環質素你 所以雖貴但唔會有太唔抵食嘅感覺 串燒中我最喜歡食牛柳粒 明明係燒但牛柳仲係好嫩 外燒內嫩 出色👍🏼😋佢嘅荔枝豚肉串都好食 嗰燒汁畫龍點睛 真正將荔枝同豚肉完美融合係一齊 牛脷芯加嘅香葱又係好夾但又唔會過份搶 😋主食得三款但一定要試佢嘅漢堡日式燒餅 整餐之最 嗰燒餅好出色 配咗蜜蜂同他他醬 燒餅夾埋生菜🥬蕃茄 牛肉一齊食原來好夾 😋前菜唔想食炸嘢可以試下梅酒車厘茄 作為唔喜歡食車厘茄嘅人 呢碟完美用梅酒蓋過車厘茄陣草腥味 我都食到 好清新
📍:中環蘇豪伊利近街14D-14F號地下B號舖
🚗:上環地鐵E2出口 步行8分鐘
📞:+852 9631-7722
💲:~HKD260/head for dinner
Food quality
總結:
😋前菜唔想食炸嘢可以試下梅酒車厘茄 作為唔喜歡食車厘茄嘅人 呢碟完美用梅酒蓋過車厘茄陣草腥味 我都食到 好清新😎
😋其實好多酒類選擇但我哋點咗枝裝嘅Kimura Muscat Grape Cider同Hatakosen Ramune Soda 前者嗰牌子出嘅cider di u打其餘牌子
🤔雞肉棒就唔錯但冇咩特別 雞翼就麻麻地尤其比起其他串燒🥹
🤔舖頭細細 所以坐得好迫
😨間舖太戶外嘅關係所以冷氣走得好快下 建議開大啲冷氣 行斜路上嚟熱到hi hi 但店員人很nice 畀咗杯有冰嘅水救我一命💕