2023-11-22
今次已經係我第五次黎Porterhouse啦🤍今次係帶屋企人過嚟慶祝一下新婚🤭,每次嚟都有驚喜好期待呀😘餐廳環境優雅高貴,佢嘅酒櫃好靚,而且燈光都非常之有氣氛㗎💯-我哋今次叫嘅係套餐 逢星期日至一都食到嘅我哋揀嘅係三至四人set $1880一上台有麵包啦 麵包嘅溫度係微暖,食落非常之有口感架👍🏻頭盤我哋食咗新鮮生蠔🦪海水味重,肥美鮮甜,配上檸檬同埋乾蔥紅酒醋汁💯😘-我哋另外加錢叫咗venison carpaccio 係生鹿肉配黑松露醬蘑菇 真係第一次食生鹿肉 味道上唔會蘇 肉味都幾重下 而且加咗啲蘑菇令佢口感增加 👍🏻,幾特別嘅一道菜色 而且佢擺碟非常之精緻💯-然後我哋叫咗龍蝦湯 熱辣辣嘅龍蝦湯 店員喺我哋面前一個個倒上 味道超香濃 食落好滿足飲完成個胃暖笠笠😘😘-然後再加咗$298追加白酒香蒜羅勒汁煮青口 非常之入味青口每一啖都有酒味 而且味道好香濃 配埋旁邊嘅包食 好正 好似覺得自己喺外國食緊💖而且青口肉都好肥美㗎 我哋個個都食到停唔到口😘 份量都幾多下㗎-重頭戲當然係牛啦 每次嚟都必定嗌佢哋嘅牛真係會一是難忘㗎🤭 今次我哋試既係美國28+日純素冇激素飼養上等豬腰牛扒,我哋叫嘅係五
今次係帶屋企人過嚟慶祝一下新婚🤭,每次嚟都有驚喜好期待呀😘
餐廳環境優雅高貴,佢嘅酒櫃好靚,而且燈光都非常之有氣氛㗎💯
我哋今次叫嘅係套餐 逢星期日至一都食到嘅
我哋揀嘅係三至四人set $1880
海水味重,肥美鮮甜,配上檸檬同埋乾蔥紅酒醋汁💯😘
飲完成個胃暖笠笠😘😘
然後再加咗$298追加白酒香蒜羅勒汁煮青口 非常之入味
重頭戲當然係牛啦 每次嚟都必定嗌佢哋嘅牛
真係會一是難忘㗎🤭 今次我哋試既係美國28+日純素冇激素飼養上等豬腰牛扒,我哋叫嘅係五成熟,上枱嘅時候啱啱好 肉質顏色粉嫩 店員仲喺我哋面前切好,分別一邊係牛柳一邊係肉眼 肉眼嗰邊肉質比較瘦 牛味非常之重💖 以牛柳嗰邊比較林 比較多少少嘅脂肪 爸爸話好正😘一試難忘🙈 食完之後爸爸問我可唔可以幫佢book聖誕黎食呀🤭🤍
另外加$58可享配菜,我哋加晒三款
分別有炸薯條 炸得非常之酥脆,忌廉汁菠菜
煮得非常之嫩👍🏻,仲有一個係煙車打芝士焗通心粉 芝士味香濃 跟住有啲焗咗嘅麵包碎喺面 非常之好食💖
最後係甜品
分別有蛋白餅配紅酒草莓 酸酸甜甜👍🏻,
草莓奶凍 整得非常之綿滑💯,仲有朱古力焦糖流心撻 味道上略為比較甜 但係賣相好精緻,仲有個係檸檬mousse cake 酸甜開胃
好清新😘