2017-02-24
今晚好難得約咗BB去食飯,揀咗間泰國菜,Thainan,點知原來主打係燒烤嚟㗎發現餐廳感覺自由奔放,與一般傳統泰國餐廳不一樣,感覺很火熱熱情,有好多外國人幫襯呢!八時左右到達時,很可惜最出名嘅海南雞飯已經賣晒啦我哋分別點無骨鳳爪, 我其實唔係太食得辣,呢一道菜辣辣地,但係會我仍然忍唔住係咁食、係咁食。仲勁大碟呀!等二個係重頭戲:老蘭傳說中的串燒炒飯,燒烤配搭炒飯,大大份價錢好抵,雞牛豬一次過試晒不過今晚同bb 想食得開心d, 所以ontop 叫多左些許串燒同小食呢隨即上埋串燒,大蝦一見到已經吸引左我目光,本身只係想點俾我朋友,但我自己之後見到就即刻想點第二份,大蝦真係勁大條呀!仲有超超超好好味嘅鱔魚,下次再去一定點,仲有朋友最愛嘅多汁燒菠蘿等等...串燒仲有多種醬汁選擇!其中我最愛thai 風濃厚的青咖哩醬蘭桂芳泥講價錢真係抵食,食得好飽,環境優美,仲吹水吹左好耐添!
八時左右到達時,很可惜最出名嘅海南雞飯已經賣晒啦
我哋分別點無骨鳳爪, 我其實唔係太食得辣,呢一道菜辣辣地,但係會我仍然忍唔住係咁食、係咁食。仲勁大碟呀! 等二個係重頭戲:老蘭傳說中的串燒炒飯,燒烤配搭炒飯,大大份價錢好抵,雞牛豬一次過試晒不過今晚同bb 想食得開心d, 所以ontop 叫多左些許串燒同小食呢 隨即上埋串燒,大蝦一見到已經吸引左我目光,本身只係想點俾我朋友,但我自己之後見到就即刻想點第二份,大蝦真係勁大條呀! 仲有超超超好好味嘅鱔魚,下次再去一定點,仲有朋友最愛嘅多汁燒菠蘿等等...串燒仲有多種醬汁選擇!其中我最愛thai 風濃厚的青咖哩醬