呢排天氣真係好熱,有時晏晝都唔想食米飯呢啲咁 heavy 嘅嘢食,所以就去咗中環呢間食 brunch。牆壁嘅壁畫好靚,店內嘅裝修都好清新別緻,感覺好 chill。因為好想食煙三文魚,所以我揀咗 Everything Toast,佢除咗有煙三文魚之外,上面仲有玫瑰花造型嘅牛油果,好味又健康。吐司烤得好香脆,本身仲諗住食呢一個 brunch 會唔飽,點知原來份量都幾夠。飲品方面我揀咗帶有少少酸味嘅 Rose Latte,天氣咁熱真係好適合飲凍咖啡,消暑解渴一流!見個胃仲有少少位,決定叫多一支玫瑰花造型嘅開心果雪糕。開心果味非常之濃郁,同平時食開嘅雪糕好唔一樣,口感亦非常幼滑,甜味適中,最緊要係個脆筒 keep 到夠脆口,係我近期食過最好味嘅雪糕🍦呢度環境咁舒適,嘢食質素咁高,真係可以閒時嚟放鬆一下!

呢度環境咁舒適,嘢食質素咁高,真係可以閒時嚟放鬆一下!