2022-10-02 112 瀏覽
SHIO 係一間喺中環嘅新式居酒屋,餐廳係走日本昭和時代復古嘅裝修風格,大部份嘅座位都係卡位,而且餐廳都好闊落,係同朋友gathering嘅好地方。佢哋嘅Menu都幾多選擇,除咗有平時居酒屋必備嘅刺身,串燒同壽喜燒等等,仲會有啲比較有創意同出邊少啲有得食嘅菜式。今次嚟主要係試左佢哋嘅$298 sake 120 分鐘free flow,佢哋會有六種sake可以任飲,仲會有專業嘅酒師現場同我哋講解每一種酒嘅特色同埋配搭,每一種sake飲落區都好純同埋順口,配搭埋有質素嘅菜式,實在係一流!今次試左佢哋嘅雜錦魚生飯,魚生種類好多,而且都好新鮮,食落鮮甜美味,尤其鍾意帶子同埋油甘魚,食落去非常肥美,又去咗日本旅行嘅感覺!個人覺得佢哋嘅串燒都非常有質素,每一款串燒都係即叫即燒,燒到啱啱好,外脆內嫩,個人尤其鍾意雞肉大蔥串燒,雞肉燒到好嫩滑,配上味道清新嘅大蔥,成個感覺好配,值得一試!😊佢哋嘅Sake Free Flow 優惠由即日起做到12月10號,想試嘅朋友快啲把握機會啦!