2024-08-15
前日喺網上見到一間喺中環嘅P Lounge by Plaisance好多人都讚,而且聽聞主廚都好勁,係曾經拎過米芝蓮三星~我就諗我都可以去試吓啦,今晚就帶埋一班閨密一齊去開個party啦!前日喺網上見到一間喺中環嘅P Lounge by Plaisance好多人都讚,而且聽聞主廚都好勁,係曾經拎過米芝蓮三星~我就諗我都可以去試吓啦,今晚就帶埋一班閨密一齊去開個party啦!Seafood Risotto第一道就係我最鍾意食Seafood Risotto啦,一大碟新鮮海鮮燉嘅燴飯,食落口先係海鮮嘅鮮味, 再嚟就有醬嘅味道,真係又香又滿足。Cold Cuts仲有冷盤係Cold Cuts,睇到有火腿,另外仲有香腸,cheese同火腿一齊食真係好啱,一路食一路 讚,唔誇張。Sole Meuniere仲有呢款就係Sole Meuniere,我可以肯定咁講,呢隻檸檬白醬煮嘅比目魚,白醬配埋個肉,食落 口有種濃濃嘅奶油味,再逼一逼少少酸味,口感真係又滑又爽,加埋貝納茲醬,哇~太好食啦。Earl - Tini最後一個就係佢哋個招牌嘅cocktail 【伯爵馬丁尼 Ear - Tini】,一口落去,個味
Seafood Risotto
Cold Cuts
仲有冷盤係Cold Cuts,睇到有火腿,另外仲有香腸,cheese同火腿一齊食真係好啱,一路食一路 讚,唔誇張。 Sole Meuniere
Earl - Tini
最後一個就係佢哋個招牌嘅cocktail 【伯爵馬丁尼 Ear - Tini】,一口落去,個味清新,飲落去好順 滑,我朋友對飲品嘅要求一向高,但佢飲完呢杯佢都讚佢味道好,果然識貨。哈哈哈
P Lounge by Plaisance嘅環境真係好舒服,食物同服務都好到無得彈,非常推薦你黎享受。