2023-04-11
Long time no chill!Weekend朋友話想食特別啲,於是乎揀咗呢間食秘魯菜嘅餐廳。秘魯菜俾我嘅Feel同巴西菜有啲似,原來喺地理位置上正正就係隔離,難怪調味風格咁相近。好鐘意餐廳嘅大玻璃有自然光線透入嚟,感覺時間都放慢咗✨• Lunch Menu $298/位(1 Starter + 1 Main)- Tacos Picante de Carne迷你黑色Taco皮夾住燉牛肉、和牛肉眼、牛油果慕絲以及秘魯辣椒醬Rocoto。餅皮喺咀嚼間品嚐到粟米嘅甜味,而餡料嘅調味就偏濃,加上較清新牛油果,味道啱啱好可以balance到🙆🏻♀️- Salmon Anticucho +$68三文魚肉用混合多款香料醃製,燒過後迫出魚油香味,入口柔軟鬆化,冇嚡恰恰嘅感覺☺️- Chicken Panca 呢道Chicken Panca外皮燒至微脆,保留返少少雞皮嘅嫩滑口感,最正係個調味用咗秘魯嘅黑辣椒去醃到隻雞入味,食落惹味香口又完全唔辣,值得一試👍🏻- Sirloin de Wagyu +$88另一款主菜加錢叫咗和牛西冷,可惜出到嚟效果偏熟,未係最好嘅口感同味道。同平時鋸扒唔同,本身已經用醬
• Lunch Menu $298/位
(1 Starter + 1 Main)
- Tacos Picante de Carne
- Salmon Anticucho +$68
- Chicken Panca
- Sirloin de Wagyu +$88
另一款主菜加錢叫咗和牛西冷,可惜出到嚟效果偏熟,未係最好嘅口感同味道。同平時鋸扒唔同,本身已經用醬汁調咗味😉
- Torta de Leches +$80
呢款甜品嘅中文叫鮮奶蛋糕,海棉蛋糕中嘅細孔吸滿雲尼拿汁,口感非常之濕潤綿密,頂層放上香蕉雪糕同芒果醬,充滿住熱帶風味😋
- Alfajor +$80
超重牛油香嘅曲奇夾住香甜細滑嘅焦糖醬同椰絲,整體冇想像中咁甜膩🧡